събота, 23 януари 2010 г.

КРАЛСКАТА РОЗА

Царски подарък - нов сорт роза - подготвиха за британската кралица Елизабет Втора сътрудници на Кралските ботанически градини Кю. Днес британската кралица ще посети прочутите Кю гардънс по случай 250-ата годишнина от основаването им, предаде ИТАР-ТАСС.
Новият сорт роза е бяла и е без бодли. Кръстен е Кю гардънс. Кралица Елизабет Втора ще открие в Кралските ботанически градини Кю юбилейна паметна плоча и заедно със съпруга си, херцога на Единбург ще посади две дръвчета.
Според директора на Кю гардънс проф. Стивън Хопър, "сега е най-доброто време за посещение на градините на брега на р. Темза, които изглеждат направо потресаващо".
Кралските ботанически градини са създадени през 1759 г. от принцесата на Уелс Августа на площ от 9 акра. Прочуват се при кралица Виктория, когато са открити за посещения.
През 2003 г. са включени в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО заради уникалната си колекция от растения от цял свят. Кралица Елизабет Втора посещаваха Кю гардънс за пръв път през 1959 г. по случай 200-годишнината от създаването им. Оттогава тя е чест гост там. БТА

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи