събота, 23 януари 2010 г.

124 000 ЧЕРВЕНИ РОЗИ

ИРАНЦИТЕ СЪЩО ПЛАЧАТ. ЗАРАДИ
124 000 ЧЕРВЕНИ РОЗИ



Иранка осъди съпруга си заради 124 000 червени рози, с които той обещал да я обсипе, ако тя се омъжи за него.
В иска си жената определя спътника в живота си като "голям скъперник", пише вестник "Е`темад".
Според иранското законодателство, съпругата има право да изиска от мъжа си обещания сватбен подарък по което и да е време след сватбата или при развод.
Той става нейна собственост и тя има право да се разпорежда с него по свое желание.
Без подобен ангажимент от страна на мъжа брачният договор и самият брак са невалидни.
Съдът наложи запор на апартамента на съпруга, дал толкова разоряващо обещание, докато той не подари на съпругата си всичките 124 000 обещани рози.
Според иранския вестник, жената (посочена само с името Хенгаме) решила да си поиска целия букет след 10-годишен съвместен живот, за да накаже съпруга си за свидливостта му.
"Веднага след сватбата разбрах, че Шахин е скъперник. Той отказваше да плаща моето кафе, когато ходехме в кафене или ресторант", разказва тя.
Шахин заявил в съда, че доходите му позволяват да купува за жена си само по пет рози на ден и същевременно посочи нейните "приятели-милиардери, които я наведоха на подобна глупост".
Съдията обаче се оказал непреклонен и наложил запор на апартамента на Шахин, оценяван на 64 000 долара, докато не изплати съпружеския си дълг напълно.
В иранската столица Техеран една роза струва около 2 долара.
Много по-често в Иран мъжете обещават на булките златни монети или недвижими имоти, отколкото рози. За нарушаването на подобни обещания обаче може дори да се отиде в затвора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи